keresés az oldalon
 
Önkormányzati hírlevél
E-Mail:
Név:
KöszöntőVárosunkÖnkormányzatVárosi intézményekÜgyintézésKözérdekű információk
Kulturális hírek, rendezvények

Programok, rendezvények
Kulturális hírek
  • Közéleti hírek
  • Önkormányzati
  • Kistérségi hírek
  • Sporthírek
  • Egyházi hírek
  • Városi újság
  • Intéztmények, iskolák
    Intéztmények, óvoda
    Intéztmények, egyéb
  • Önkormányzati
  • Kistérségi
  • Egyházi
  • Sport
  • Szórakozás
  • Közlemények
  • Felhívások
  • Pályázatok
  • Közbeszerzés
  • 2010. évi országgyűlési választás
  • 2010. évi önkormányzati választás
  • 2011. évi népszámlálás
  • 2014. évi választások
  • Hol vagyok: Kulturális hírek, rendezvények | Programok, rendezvények
    Nyári Zenei Estek 2016.
    Nyári Zenei Estek - 2016 - MÓR
    A Nyári Zenei Estek huszonegy éve megrendezésre kerülő népszerű rendezvénye intézményünknek. Kellemes környezetben, sokszínű zenei kavalkáddal várjuk a zenekedvelőket vasárnaponként június 26-tól augusztus 28-ig. 
    Helyszín: Lamberg-kastély parkja, Zenepavilon.
    Rossz idő esetén a régi mozi épülete, Lovarda u. 5.
    A koncertek kezdési ideje: vasárnap 18 óra


    Június 26. 18 óra
    Móri Ifjúsági Fúvószenekar és a Rédei LION Majorette Csoport
    Helyszín: Lamberg-kastély udvara
    A PRO URBE Díjas Móri Ifjúsági Fúvószenekar 1981-ben alakult. Célja a német nemzetiségi zenekultúra megőrzése, ápolása, továbbvitele.Tevékenységükkel öregbítik városunk, megyénk, hazánk hírnevét a világban. A repertoár több száz műből áll, melyben megtalálhatóak a német nemzetiségi darabokon kívül a zeneirodalom klasszikus és modern művei is.
    Karmester és művészeti vezető: Acsai Sándor
    A Rédei LION Majorette Csoport 19 éve alakult. Az eltelt évek alatt a csapat bejárta az ország szinte minden szegletét, s eljutott határainkon túl is. A móri Ifjúsági Fúvószenekarral 2012 ősz óta baráti kapcsolat alakult ki, több móri és külföldi fellépésen is szerepeltek együtt.
    Vezetőjük: Herman Jánosné

    Július 3. 18 óra
    Németh Anna és a Lucky Gentlemen Vigyázat, Vadnyugat! című vidám zenés műsora
    Az előadásban az elmúlt évtizedek és a közelmúlt legjobb dalai, country slágerei forrtak össze szórakoztató, remek hangulatú, energikus műsorrá. Természetesen az énekesek megjelenése is a stílushoz igazodik. Az együttes tagjai testvérek, Jurásek Balázs és Jurásek Dániel sokéves zenei és színpadi múlttal rendelkeznek. Az évek során többféle műfajban is kipróbálták magukat, majd 2007-ben megalakították a „Lucky Gentlemen" formációt. Néha a „Szerencsés emberek" a szokásosnál is szerencsésebbek... ha Németh Anna énekesnő is fellép velük... A műsor több generáció érdeklődését is felkeltheti: az idősebbek kellemesen nosztalgiázhatnak a régi dallamokat hallgatva, az ifjabbak pedig megismerhetik e remek szerzeményeket a három fiatal énekes tolmácsolásában.

    Július 10. 18 óra
    The Beat Bulls - Beatles show
    Az öttagú győri The Beat Bulls nevű zenekar évek óta nagy sikerrel lép fel rendezvényeken. A Beatles show-ban korhű ruhákban, eredeti hangszerekkel játsszák a leghíresebb Beatles dalokat. A zenekarnak több professzionális műsora van még: Magyar Retro Party, Elwis Show és Rock&Roll Show. A zenekar tagjai: Nagy Róbert, Nagy Viktor, Nagy Krisztián, Koczor Ádám és az énekesnő Veronika

    Július 17. 18 óra
    Bogdán Norbert Trió
    Bogdán Norbert fiatal roma származású tehetség. 10 éves kora óta énekel és gitározik. A felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központban 2011-től tanult, tehetségére már itt többen felfigyeltek. Lamm Dávid mellett László Attila, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének docense is, akik mindketten sokat foglalkoztak Norbert stílusának finomításával, képzésével. 2012-tôl Szőke Nikolettánál csiszolja tovább énektudását. Muzikalitása, a melódiákra való fogékonysága tagadhatatlanul egészen kivételes. Egyedi zenei világa a roma és magyar folk, a balkáni és roma népzene, a jazz és a popzene elemeinek sajátos ötvözetére épül. Mind lovári, mind beás nyelven beszél és énekel is a magyar mellett. Ehhez párosul gazdag zenei műveltsége, a különböző roma csoportok kulturális hagyatékának mély, belső ismerete és tisztelete, páratlan kedvesség és megnyerő színpadi jelenléte. Egyedi énekhangja és
    stílusa az első perctől megragadja a közönséget.

    Július 24. 18 óra
    Room Service Zenekar - Bryan Adams tribute koncert
    Magyarország egyetlen Bryan Adams tribute zenekara 2008-ban alakult, és már a nyolcadik évét tapossa. A zenekar célja, hogy megpróbálja visszaadni Adams koncertjeinek igazi felszabadult hangulatát. Az elmúlt időszak több mint 400 koncertje bizonyítja, hogy a célt sikerült elérni. A széles repertoárban megtalálhatóak a kanadai sztár legnagyobb sikerei, (Summer of' 69, Everything i do I do it for you, Cuts like a knfie, Heaven), valamint számos igazi rajongói ínyencség is. A zenekar frontembere (azaz Bryan Adams megszemélyesítője) Csákvári "Laca" László, aki korábban már jelentős sikereket ért el a Station zenekarral, valamint a Kalapács Akusztika formációval.

    Július 31. 18 óra
    Magyarock Dalszínház
    A komáromi Magyarock Dalszínház 2002-ben alakult Vizeli Csaba kezdeményezésére. Fontos feladatuk a zenés történelemtanítás mellett új magyar musicalek, zenés darabok létrehozása. Repertoárukban olyan - elsősorban magyar szerzők által jegyzett - musicalek, rockoperák találhatóak, amelyek témájukban gyakran kapcsolódnak a magyar történelem egyes szakaszaihoz. Emellett vidám, szórakoztató előadásokkal is szívesen állnak a közönség rendelkezésére.
    Rossz idő esetén helyszín: Erzsébet téri Művelődési Ház

    Augusztus 7. 18 óra
    Creedence Clearwater Reborn Tribute Band
    Az amerikai zenekar egyetlen magyar felállása a Room Service Bryan Adams Tribute két tagjának ötlete alapján (Kajtár Tamás és Csákvári László) jött létre két másik zenésszel Jurisits Miklóssal (gitár) és fiával Jurisits Marcellal (dob). Miután megbizonyosodtak arról, hogy Magyarországon nem volt és jelenleg sincsen CCR Tribute, így úgy döntöttek, hogy a vidám, pörgős, perzselő dalokat majd ôk interpretálják a magyar közönségnek Creeadence Clearwater Reborn Tribute néven. A sokrétű zenei műfajt játszó banda country, blues rock, rock and roll, roots rock és a swamp rock műfaját öleli magába így teljes mértékű zenei utazást nyújtanak a hazai közönségnek, Creedence módra.

    Augusztus 14. 18 óra
    Csámborgó Zenekar
    A 2013-ban Csákváron alakult zenekar népdalokat, verseket gyúr össze különböző zenei műfajokkal (jazz, blues, reggae, rock stb.) Ars poétikájuk: csámborogni = naiv rácsodálkozással, befogadó szemlélettel nyitott szemmel és nyitott füllel járni a világot. Nem mérlegelni, hogy mi helyes és mi illendő, hanem hagyni, hogy az intuíciók, az érzések megérintsenek bennünket. Így kerül egymás mellé Petőfi Sándor és Bob Marley. Robert Burns versei keverednek az Ocho Macho zenéivel, vagy éppen a Guns n' Roses dallamfoszlányaival.

    Augusztus 21. 18 óra
    Louis Armstrong Show Dervalics Róberttel
    A 2010-ben PRIMA PRIMISSIMA díjjal jutalmazott Dervalics Róbert célja, hogy a színpadra varázsolja a swing korszak Amerikáját és ezen belül Louis Armstrong szellemét. A műsorban szeretné felvonultatni Sachmo minden korszakának sajátosságát, és a kornak megfelelő öltözködési stílust is a színpadra állítani. Bízik abban, hogy aki szereti a lendületes, vidám, ámde igényesen kidolgozott élő hangszeres swing és dixiland muzsikát, az mindenképpen jól fogja magát érezni a koncertjükön. Erre pedig garancia a professzionális zenei tudással rendelkező zenésztársainak munkája: Murka István jazz gitárművész, Csipszer Dániel zongorista, Marton Zoltán trombita, Horváth Attila dobos, Munkácsy András basszusgitáros, illetve Potesz Tamás zongorista.

    Augusztus 28. 18 óra
    Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus és a pusztavámi Német Nemzetiségi Énekkar közös fellépése
    A Liderkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus 2008-ban alakult 15 fővel, Herbákné Sipos Valéria vezetésével. Céljuk a magyarországi és helyi német nemzetiség dalait megtanulni, előadni, ezzel is segíteni a német népdalkincs megőrzését, továbbadását. A Kiemelt Arany minősítéssel rendelkező pusztavámi Német Nemzetiségi Énekkar idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját. Fő céljuk a hagyományok ápolása és gyerekeik, unokáik számára történő átörökítése. Rendszeresen kapnak meghívást német nemzetiségi kórustalálkozókra valamint itthoni és külföldi szereplésekre.Kórus vezetője: Staudt István



    A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk! 
     

    Kapcsolódó anyagok:

    Nyári Zenei Estek plakát [ pdf, 216kbyte, 216393byte ]


    Lamberg-kastély programjai






  • Móri Észak-nyugati ipari terület
  • Építéshatósági ügyintéző
  •  
    Szerkesztői belépésBorvidék portálImpresszum Linkek
    kepeslap Start Page Oklevél Facebook Magyar english deutsch mikro admin galeria polgarmester