keresés az oldalon
 
Önkormányzati hírlevél
E-Mail:
Név:
KöszöntőVárosunkÖnkormányzatVárosi intézményekÜgyintézésKözérdekű információk
Hírek

Közéleti hírek
Önkormányzati
Kistérségi hírek
Sporthírek
Egyházi hírek
Városi újság
  • Közéleti hírek
  • Önkormányzati
  • Kistérségi hírek
  • Sporthírek
  • Egyházi hírek
  • Városi újság
  • Intéztmények, iskolák
    Intéztmények, óvoda
    Intéztmények, egyéb
  • Önkormányzati
  • Kistérségi
  • Egyházi
  • Sport
  • Szórakozás
  • Közlemények
  • Felhívások
  • Pályázatok
  • Közbeszerzés
  • 2010. évi országgyűlési választás
  • 2010. évi önkormányzati választás
  • 2011. évi népszámlálás
  • 2014. évi választások
  • Hol vagyok: Hírek | Közéleti hírek
    Egészségügyi szűrések és családi programok a Vodafone Sportcentrumban.
     

    Szűrések, mérések, vizsgálatok és előadások, valamint családi programok is szerepelnek a „Váljék egészségünkre!" elnevezésű rendezvényen. A Vodafone Sportcentrumban 2014. február 14-én, pénteken 15.00 órakor kezdődnek a szűrések, amelyekre előzetes bejelentkezés nem szükséges, a vizsgálatok érkezési sorrendben egészen 22 óráig zajlanak. A nagyszabású szűrőnapról sajtótájékoztatón számolt be Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő, Törő Gábor országgyűlési képviselő, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója és Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke.   

    Orvosi előadásokkal, sportos beszélgetésekkel, szűrésekkel és mérésekkel, valamint családi programokkal várják a székesfehérváriakat azon a nagyszabású szűrőnapon, amelyet 2014. február 14-én (pénteken) 15.00 órától 22.00 óráig rendeznek a Vodafone Sportcentrumban.  A „Váljék egészségünkre!" eseményen miden korosztály megtalálja a neki szóló szűrést és kulturális programot egyaránt. Ezzel egy időben a Távírda úti I. Járóbeteg-szakrendelőben meghívóval érkező hölgyek mammográfiai szűrését végzik, illetve csontsűrűség mérés is zajlik.

     

    A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Dr. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója a szűrések jelentőségéről szólt. Elmondta, hogy a statisztikák szerint a születéskor várható élettartam nálunk is növekszik, ami szül egyfajta társadalmi kórfát is. 2040-re az emberek közel 50 százaléka lesz 65 év feletti, ami magával hozza azt, hogy olyan kórképek jelennek meg, amiket kezelni kell. „Ma korunk járványai nem a fertőző betegségek, hanem a cukorbetegség, az elhízás és mozgásszervi betegségek. Ezek elkerülése miatt is fontosak a szűrővizsgálatok. Az orvosi előadásokra olyan előadókat kértünk fel, akik a szakmaiságon túl megszólíthatóak, és interaktív módon tudnak kommunikálni az emberekkel. Ezzel a szűrőnappal, a hagyományteremtés mellett, a kórház célja az, hogy a lakosság minél kevesebb órát töltsön az egészségügyi intézményekben.  A betegségek megelőzését, a prevenciót szolgálja, hogy húsz helyen, húszféle ingyenes egészségügyi szűrést végzünk pénteken a Vodafone Sportcentrumban és a Távírda utcai rendelőintézetben." - tette hozzá a főigazgató.

    Törő Gábor országgyűlési képviselő, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a megelőzés fontosságáról beszélt. „Az elmúlt években sokat tettünk azért, hogy Fejér megye egészségügye rendezetté váljon, és élhető, működőképes legyen a rendszer. Természetesen az itt élők is sokat tehetnek egészségük védelmében azzal, hogy részt vesznek ezeken a vizsgálatokon, amivel megelőzhetik a későbbi súlyos betegségek kialakulását."

    Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője elmondta: „Sokszor és sok helyen találkoztunk már az elmúlt hónapokban, és beszámolhattunk több jelentős eredményről. A várossal közös erőfeszítéseink eredményeként újraindult a szájsebészet a megyeszékhelyen, támogatást kapnak a háziorvosok, és a kórház adósságát is sikerült konszolidálni. Azt szeretnénk, hogy minden beteg a leggyorsabban szakellátáshoz jusson. A megbetegedések csökkentése érdekében azonban szükség van arra, hogy minél több szűrőnapot szervezzünk, és minél többen éljenek ezzel a lehetőséggel."- hívta fel a figyelmet Vargha Tamás. 

    „Székesfehérvár elfogadott egészségfejlesztési tervében nagy hangsúlyt fektetünk a prevencióra." - emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki megköszönte minden partnernek a szervezésben való együttműködést. „A megújult Vodafone Sportcentrum olyan közösségi pontja lett a városnak, amely a sportrendezvények és a kulturális programok mellett most egy egészségügyi szűrőnapnak is helyet ad." Felhívta a figyelmet a szűrések fontosságára és arra, hogy az emberek ne csak baj esetén forduljanak orvoshoz. Befejezésként a polgármester invitálta a székesfehérváriakat, hogy minél többen látogassanak el, és vegyék igénybe az ingyenes szűréseket a 15 órától 22 óráig tartó programon.

    Az orvosi előadások és kulturális programok mellett a város élsportolóival is találkozhatnak az érdeklődők. Jégkorongozókkal, kézilabdázókkal, focistákkal és kosárlabdázókkal beszélgetnek majd a színpadon az egészség fontosságáról, valamint az egészség és sport kapcsolatáról. Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke kiemelte: „A színes programokkal, beszélgetésekkel, szakmai előadásokkal tarkított szűrőnapra, amelyet barátságos környezetben, a megújult sportcsarnokban szervezünk,  remélhetőleg olyan emberek is eljönnek, akik nem szeretnek rendelőbe vagy kórházba járni.  A legfontosabb a figyelemfelhívás, hogy jobban és többet foglalkozzunk az egészségünkkel." - tette hozzá Dávid Kornél.

    A „Váljék egészségünkre!" szűrőnapon február 14-én, pénteken 15 órától várják az érdeklődőket. A színpadi beszélgetéseket kulturális műsorok, sportbemutatók színesítik. A 16 órakor kezdődő hivatalos megnyitót követően kerül sor a gyermekrajzpályázat díjátadójára, majd megkezdődnek az orvosi előadások. A szűrésekre előzetesen nem kell bejelentkezni, a résztvevőket érkezési sorrendben, egészen 22 óráig fogadják. A szűrések mellett gyermekfogászati tanácsadás, babamasszázs bemutató és oktatás, szoptatási tanácsadás és játszóház is lesz.






    Lamberg-kastély programjai






  • Móri Észak-nyugati ipari terület
  • Építéshatósági ügyintéző
  •  
    Szerkesztői belépésBorvidék portálImpresszum Linkek
    kepeslap Start Page Oklevél Facebook Magyar english deutsch mikro admin galeria polgarmester