keresés az oldalon
 
Önkormányzati hírlevél
E-Mail:
Név:
KöszöntőVárosunkÖnkormányzatVárosi intézményekÜgyintézésKözérdekű információk
Hírek

Közéleti hírek
Önkormányzati
Kistérségi hírek
Sporthírek
Egyházi hírek
Városi újság
  • Közéleti hírek
  • Önkormányzati
  • Kistérségi hírek
  • Sporthírek
  • Egyházi hírek
  • Városi újság
  • Intéztmények, iskolák
    Intéztmények, óvoda
    Intéztmények, egyéb
  • Önkormányzati
  • Kistérségi
  • Egyházi
  • Sport
  • Szórakozás
  • Közlemények
  • Felhívások
  • Pályázatok
  • Közbeszerzés
  • 2010. évi országgyűlési választás
  • 2010. évi önkormányzati választás
  • 2011. évi népszámlálás
  • 2014. évi választások
  • Hol vagyok: Hírek | Közéleti hírek
    Közéleti hírek.
    Katonai Toborzó Nap




    Tájékoztató lakossági adatgyűjtésről, 2016

    Tájékoztató lakossági adatgyűjtésről, 2016

    Munkaerő-felmérés

    A munkaerő-felmérés célja a foglalkoztatottság és a munkanélküliség folyamatos megfigyelése, ezek jellemzőinek feltérképezése. A felmérés a munkaerő-piaci helyzet mélyreható megismerését szolgálja, mint például azt, hogy hányan dolgoznak a gazdasági élet különböző területein, általában mennyi időt töltenek munkavégzéssel, hányan keresnek, de nem találnak munkát, hányan szeretnének még dolgozni, és erre képzettségük, családi kötöttségeik alapján milyen esélyük van. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre csak közvetlenül a lakossághoz fordulva kaphatunk választ.
    Országos szinten körülbelül 36 ezer háztartást keresünk fel negyedévente, Fejér megyében közel 1500-at. Egy felkért háztartást hat egymást követő negyedévben keresi meg összeírónk, de a második alkalomtól kezdődően telefonos válaszadásra is van lehetőség.
    Tovább olvasás!


    Meghívó - adventi készülődés a Fogyasztóvédelemmel


    Meghívó [ ocx, 44kbyte, 44894byte ]

    Százmilliókat fordítanak a közbiztonság javítására Fejérben

    Húsz településen építenek ki térfigyelő kamerarendszert a következő hónapokban, 110 millió forint kormányzati támogatásból Fejérben - jelentette be Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő a pénteki sajtótájékoztatón, a Megyeházán. 

    Törő Gábor elmondta: A térfigyelő kamerarendszer kiépítésére kiírt pályázatra 2170 önkormányzat jelentkezett, több mint 21 milliárd forintos támogatási igénnyel. Az elbírálást követően százhetvenhét településen építenek ki térfigyelő kamerarendszert a következő hónapokban, 1,6 milliárd forint kormányzati támogatásból. A nyertes települések átlagosan tízmillió forintot kapnak 7-8 kamera felszerelésre.  Fejérben összesen húsz település nyert 110 millió forintot a pályázaton. Az elbírálásánál figyelembe vették a települések bűnügyi statisztikáit is. Tovább olvasás!


    Átadták a megújult Gaja-völgyi tájcentrumot
     

    Összesen mintegy 100 millió forintból adták át a megújított Gaja-völgyi tájcentrumot 2014. május 22-én: a tulajdonos Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. felújította a Kelet-Bakonyban az Országos Kéktúra útvonal erdőgazdasági területen futó szakaszát, vadasparkját Szent Istvánról nevezte el, valamint létrehozta a térség erdészeti és vadászati értékeit, múltját bemutató kiállítást. Az átadóünnepségen részt vett Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő is.

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Magyar Vadászati Védegylet elnöke avatóbeszédében hangsúlyozta: „akkor áll helyre a dolgok normális rendje, ha az emberek élő kapcsolatba kerülnek a természettel". Hozzátette: a kormánynak célja, hogy a magyar társadalom egészséges legyen, ezért az egész országban turistaházak, turistaútvonalak újulnak meg. Az emberek turistaként, lovasként, horgászként és vadászként menjenek az erdőbe, mert feltöltődést, pihenést nyújt, illetve a családok egymásra találását segíti - mondta. Semjén Zsolt szerint a zarándoklat és a turizmus között szoros összefüggés van: „az emberek elzarándokolnak szent helyekre, az erdő pedig a természet temploma, vagyis a turizmus is egyfajta zarándoklat". Úgy vélte, hogy országalapító Szent Istvánnak sok attribútuma van, de a legfőbb ezek közül az országépítés: az általa létrehozott vármegyék és egyházmegyék ezer éve léteznek. Megjegyezte: az ország csak akkor fog tovább épülni, ha helyben mindenki „kis Szent Istvánként" tovább építi. Tovább olvasás!


    A miniszterelnök úr Fejér megyei programjai
     

    2014. május 21-én (szerdán) Fejér megyében több hivatalos programon vett részt Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke. Dunaújvárosban egy új erőmű alapkövét tette le, ezt követően Mórra látogatott, ahol Törő Gábor országgyűlési képviselő fogadta. „Tiszteletet érdemelnek a magyar emberek az elmúlt másfél-két évben nyújtott teljesítményért, mert ezzel sikerült Magyarországot regionális sereghajtóból a régió éllovasává tenni" - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Prinzhorn-csoport dunaújvárosi papírgyára új erőművének szerdai, alapkőletételi ünnepségén. A kormányfő elmondta, hogy „ismét versenyben vagyunk a régió legjobban, legátgondoltabban és leggyorsabban fejlődő országa címért". Hozzátette: „nagy versenyt futunk" a térség többi országával. Tovább olvasás!


    Középpontban a foglalkoztatás növelése

    2014. május 21-én (szerdán), a Megyeháza Dísztermében ülésezett a "Foglalkoztatási Partnerség Fejér megyében" program Irányító Csoportja Székesfehérváron. A rendezvényen  Fejér megye foglalkoztatási stratégiájának kidolgozásához szükséges előadásokat hallgathattak meg a résztvevők és a témához kapcsolódó legfontosabb szakmai kérdéseket vitatták meg a szakemberek.

    A program által életre hívott Irányító Csoport - melynek elnöke Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő - kiemelt célja Fejér megye foglalkoztatási stratégiájának kidolgozása. A mai rendezvény ennek a munkának a megalapozásaként a megyei és megyei jogú városok fejlesztési elképzeléseinek a megismertetését célozta. Tovább olvasás!


    Mezőgazdasági és Kertészeti Expo a megyeszékhelyen

    Hetedik alkalommal rendezik meg a magyar agrárágazat egyik jelentős szakmai kiállítását és vásárát 2014. május 17-18-án a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével a Bregyó Szabadidőközpont hangulatos füves területén. A Kert-Expo kiemelt támogatója Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és fővédnöke Törő Gábor országgyűlési képviselő, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

    A kertészeti szakmát dísznövénytermesztők, kertépítők, kerti berendezéseket és bútorokat készítők, a mezőgazdasági ágazatot pedig a hazai élelmiszereket előállító gazdák, képviselik majd a hétvégi programon. Megjelennek a reformélelmiszerek mellett a háztáji termékeket előállító őstermelők kiváló képviselői, sajtkészítők, borászok, füstölt hentesárut előállítók, emellett biotermelők kínálják portékáikat és tanítanak a biotermelés fortélyaira. Nagy hangsúlyt kap az egészséges táplálkozás és az élelmiszerek előállítása is. Ennek keretében sajátos termékeket forgalmazó kiállítók kapnak helyet, akik tanácsadással és termékeikkel várják a látogatókat, továbbá természetgyógyász tart gyógyfüves előadásokat. Tovább olvasás!


    Eskütétellel alakult meg az új parlament

    Megalakult az új parlament, miután a képviselők a történelmi zászlók előtt letették esküjüket. Ezt megelőzően az Országgyűlés korelnökéből és a korjegyzőkből álló testület jelentést tett a mandátumvizsgálat eredményéről, amelynek alapján valamennyi képviselő megbízólevelét szabályszerűnek találták. A parlament - 197 igen szavazattal - igazolta a képviselők és a szószólók mandátumát. 

    Az új, a korábbinál kisebb létszámú Országgyűlésnek 199 képviselő a tagja, a Ház munkájában pedig ezentúl 13 nemzetiségi szószóló is részt vesz. A szószólók az alakuló ülést követően tesznek esküt. Az új Országgyűlés első döntése a választási szervek beszámolóinak elfogadása volt. A parlament a Nemzeti Választási Bizottság elnökének beszámolóját 165 igen, 31 nem szavazattal, a Nemzeti Választási Iroda elnökének beszámolóját 163 igen, 32 nem szavazattal fogadta el.

    "A magyar nemzet befejezettnek tekinti a rendszerváltás folyamatát, amit az április 6-i választások eredménye is alátámaszt" - mondta Áder János kedden az Országgyűlés alakuló ülésén. A köztársasági elnök fontos feladatnak nevezte, hogy hazánk a terméketlen vitákon túllépve, továbbmenjen a nyugatos polgárosodás útján. Az államfő szerint az április 6-ai országgyűlési választás eredménye arra kell, hogy intsen mindenkit, hogy a magyar nemzet befejezettnek tekinti a rendszerváltás hosszúra nyúlt folyamatát. „A népakarat egyértelmű kinyilvánítása arra kell, hogy intse az itt ülő pártok képviselőit, hogy a szimbolikus ügyekben folytatott árnyékbokszolás sehová sem vezet" - fogalmazott, hozzátéve: a magyar polgárokat e helyett sokkal inkább az a kérdés érdekli, miként tehetjük jobbá közös életünket. Tovább olvasás!


    Megemlékezések a II. világháború befejezéséről az Európa Napon

    Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat több helyszínen szervezett néma megemlékezéseket a II. Világháború európai befejezésének tiszteletére 2014. május 9-én. Koszorút helyeztek el az Orosz Katonatemetőben, a Szentlélek Katonatemetőben és délben a Városház téri II. Világháborús emlékműnél is.

    Az emberiség történetének eddigi legnagyobb fegyveres konfliktusa összesen több mint 62 millió katonai és civil áldozatot követelt Európában, Ázsiában és Afrikában. Az európai harcok 1945. május 8-án és 9-én fejeződtek be. A néma koszorúzásokon a székesfehérvári áldozatok és a városban nyugvó katonák emlékének adózott a megyeszékhely és a megye önkormányzata. Tovább olvasás!


    Piramist avattak Iszkaszentgyörgyön

    Átadták Iszkaszentgyörgyön 2014. május 8-án, a kastélybirtok tanösvény egyik állomásánál ismét felállított, új Piramist. Az ünnepségen részt vett és köszöntőt mondott Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő és egy időkapszula is elhelyezésre került a Piramis belsejében. Tovább olvasás!


    Futóversenyt is rendeznek az idei Szent György-heti Vigasságokon az Ezerjó hazájában
     

    Mór, az Ezerjó hazája nemcsak a bor és a kultúra, hanem a sport városa is szeretne lenni, ezért idén először Ezerjó Félmaraton futóbajnokságot rendeznek a Szent György-heti Vigasságok keretében - hangzott el 2014. április 24-én, csütörtökön azon a tájékoztatón, melyet Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Mór országgyűlési képviselője, Fenyves Péter a város polgármestere és Geszler Csilla Mór borkirálynője, a verseny szervezője tartott a programokról Megyeházán.

    Törő Gábor a tájékoztatón kiemelte a Szent György-heti Vigasságok 2014. április 24-30. között rendezendő programjainak otthont adó Móri Borvidék szépségét. A Bakony és a Vértes hegység közti völgyben több települést felölelő Borvidék a „Móri Ezerjó"-nak köszönheti népszerűségét. „Bár a Szent György-heti Vigasságok a város egyik leglátogatottabb rendezvénye, nagy előrelépésnek tartom, és mindent elkövetünk azért, hogy a havi rendszerességgel valósítsunk meg színes, kulturális rendezvényeket"- hangsúlyozta az elnök.

      Tovább olvasás!


    Átvette megbízólevelét Törő Gábor országgyűlési képviselő
     

    2016. áprlils 12-én, szombat délután, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottsága után vált hivatalossá, hogy az 1-es választókerületben Vargha Tamást, a 2-esben pedig Törő Gábort választották országgyűlési képviselőnek. A megválasztott képviselők kisebb ünnepség keretében, szerdán délelőtt a Hiemer-házban vették át megbízólevelüket a választási bizottságoktól. 

    Dr. Bóka Viktor Székesfehérvár MJV jegyzője, a Helyi Választási Iroda vezetője ismertette a választás eredményét, majd a választási bizottságok elnökei átadták a megválasztott képviselőknek a megbízóleveleket.

    Törő Gábor, a Fejér megyei 02. számú választókerület országgyűlési képviselője megköszönte a választópolgárok bizalmát képviselői munkája folytatásához. „Az országgyűlési képviselőséget szolgálatnak tekintem, és mindent elkövetek, hogy a választókerület minden egyes települése elégedett legyen a következő négyéves munkámmal. Kötelességünk, hogy a lakosság érdekeit, az újszülöttektől az aggastyánokig, képviseljük. Itt nemcsak a parlamenti munkáról van szó, hanem az egyéni, személyes problémákon is megpróbálunk segíteni, a jogállamiság keretei között. Természetesen ezt a munkát minden érdekelttel, mindig össze kell hangolni, így nyilván a frakció támogatását is meg kell szereznem a nagy döntésekben." - tette hozzá Törő Gábor.
      Tovább olvasás!


    "Magyarországnak ismét van jövője"

    Nem kevesebb munka áll előttünk, mint hogy meghatszorozzuk azoknak a magyar kis- és középvállalkozásoknak a számát, amelyek képesek itthon termelni, és az itthon megtermelt termékeiket külföldön értékesíteni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök 2014. március 3-án (hétfőn) Kőszárhegyen, a SIMON Műanyagfeldolgozó és Fémtömegcikk-gyártó Egyéni Cég új üzemcsarnokának avatásán.

    A kormányfő az új kőszárhegyi üzemcsarnok avatási ünnepségen beszédében gratulált a tulajdonosnak, Simon Istvánnak, hogy „családi kézben tartotta meg" vállalkozását. Orbán Viktor úgy vélte, „erős, vállalkozni tudó családok és családi hagyományok nélkül aligha lesz erős Magyarország".

    Nem kevesebb munka áll előttünk, mint hogy meghatszorozzuk azoknak a magyar kis- és középvállalkozásoknak a számát, amelyek képesek itthon termelni és az itthon megtermelt termékeiket külföldön értékesíteni - jelentette ki a miniszterelnök, aki úgy fogalmazott, a kormány betartotta azt a megállapodást, amit a magyar vállalkozókkal kötött. Együtt dolgoztunk az elmúlt időszakban, ezért is teljesítünk mindannyian, így egész Magyarország is jobban, mint korábban- húzta alá Orbán Viktor, hozzátéve, „ezt a szerződést szeretnék megújítani április 6-án a kis- és középvállalkozásokkal, annak érdekében, hogy az ország tovább haladhasson azon az úton, amely kinyitotta előttünk a jövő lehetőségeit". Tovább olvasás!


    Szűrésekkel és szórakozással várták a fehérváriakat a Vodafone Sportcentrumban

    Több szervezet összefogásával nagyszabású egészségnapot rendeztek 2014. február 14-én pénteken a Vodafone Sportcentrumban. Mintegy húsz fajta egészségügyi szűrővizsgálat mellett sportos és kulturális programokkal is várták az érdeklődőket. Az egészségnapon Szócska Miklós államtitkár arról is beszélt, hogy egy év alatt legalább tíz százalékkal növelni akarják a szervezett emlőszűrésen résztvevők számát. 

    Ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt a fehérváriak pénteken, többek között anyajegy szűrés, urulógiai szűrés, vércukormérés, koleszterinmérés, dietetikai tanácsadás, és stressz szűrés is várta az érdeklődőket, akik kulturális programok közül is válogathattak. Felléptek a Fehérvár Hangja döntősei, a nap pedig Váradi Eszter Sára színművész fellépésével zárult.
      Tovább olvasás!


    Elkezdődhet a Velencei-tavi partfal komplex felújításának előkészítése
     

    Elkezdődhet a Velencei-tavi partfal komplex felújításának előkészítése, tervezése, miután a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVVTFT) 791 millió forintos összköltséggel pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez - jelentette be L. Simon László, a tanács elnöke a Megyeházán több témában tartott közös sajtótájékoztatón 2014. február 14-én. Tovább olvasás!


    Egészségügyi szűrések és családi programok a Vodafone Sportcentrumban
     

    Szűrések, mérések, vizsgálatok és előadások, valamint családi programok is szerepelnek a „Váljék egészségünkre!" elnevezésű rendezvényen. A Vodafone Sportcentrumban 2014. február 14-én, pénteken 15.00 órakor kezdődnek a szűrések, amelyekre előzetes bejelentkezés nem szükséges, a vizsgálatok érkezési sorrendben egészen 22 óráig zajlanak. A nagyszabású szűrőnapról sajtótájékoztatón számolt be Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő, Törő Gábor országgyűlési képviselő, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója és Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke.   

    Orvosi előadásokkal, sportos beszélgetésekkel, szűrésekkel és mérésekkel, valamint családi programokkal várják a székesfehérváriakat azon a nagyszabású szűrőnapon, amelyet 2014. február 14-én (pénteken) 15.00 órától 22.00 óráig rendeznek a Vodafone Sportcentrumban.  A „Váljék egészségünkre!" eseményen miden korosztály megtalálja a neki szóló szűrést és kulturális programot egyaránt. Ezzel egy időben a Távírda úti I. Járóbeteg-szakrendelőben meghívóval érkező hölgyek mammográfiai szűrését végzik, illetve csontsűrűség mérés is zajlik. Tovább olvasás!


    Professzionális csapat a foglalkoztatás elősegítéséért
     
    „Foglalkoztatási Partnerség Fejér megyében" grémium Irányító Csoport alakult a Gazdaság Házában 2014. február 5-én. Vezetője Törő Gábor országgyűlési képviselő, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke lett.
    Helyi összefogás jött létre vállalkozások, kamarák, civil szervezetek, önkormányzatok, munkaügyi központok, képző intézmények között szerdán, a Gazdaság Házában „Foglalkoztatási Partnerség Fejér megyében" elnevezéssel. Az Irányító Csoport célja, hogy összhangot teremtsen a térségi gazdaság- és területfejlesztési célok, és a humánerőforrás-fejlesztés céljai között.  Cél, hogy a foglalkoztatáspolitika alakításában részt vevő szervezetek kapacitását és hatékonyságát, valamint a helyi képzési és foglalkoztatási szintet növelje. Tovább olvasás!


    ifj. Ocskay Gábor szobra
     

    Adományozó estet rendeztek 2014. február 6-án, Móron, az Erzsébet téri Művelődési Házban ifj. Ocskay Gábor tiszteletére. Az est fő témája a Sapa Fehérvár AV19 jelenlegi szereplése és az egykori sportolóról készülő egyalakos szobor bemutatása volt.

    A Fenyves Péter polgármester és Törő Gábor országgyűlési képviselő, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke által kezdeményezett rendezvény vendége volt idősebb Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója, Török László sportriporter, Nagy Benedek, a szobrot készítő móri művész és Palkovics Krisztián jégkorongozó, de számos helyi és fehérvári szurkoló is megjelent. Tovább olvasás!


    A móri kórház működik, jelentős fejlesztések zajlanak
     

    2014. január 31-én délelőtt közös sajtótájékoztatón számolt be a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban és a Móri Kórházban megvalósuló nagyszabású fejlesztésekről az intézmények vezetőivel Törő Gábor országgyűlési képviselő, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

    Törő Gábor az érintett egészségügyi intézmények vezetővel: Szabó Bakos Zoltánné ápolási igazgatóval, Tóth László kardiológiai osztályvezető főorvossal, Kovács Attila stratégiai, Czakó Imre gazdasági és Reiber István orvosigazgatókkal és Varga Péter koordinációs menedzserrel közösen számoltak be a megyei és a móri kórházban zajló fejlesztésekről pénteki sajtótájékoztatójukon a móri kórház rendelőintézetében. Tovább olvasás!


    Tallatok: 13 / 1 [ 20 tallat oldalanknt ] 1 $V){ ?> | 1 | 11


    Lamberg-kastély programjai






  • Móri Észak-nyugati ipari terület
  • Építéshatósági ügyintéző
  •  
    Szerkesztői belépésBorvidék portálImpresszum Linkek
    kepeslap Start Page Oklevél Facebook Magyar english deutsch mikro admin galeria polgarmester