A tavaszi és nyári móri főzőversenyeken sokféle remek étellel rukkolnak elő a versenyzők, de Mór igazi gasztronómiai különlegességeit a hagyományos sváb ételek jelentik. Ilyen ételek, többek között a móri borleves, a paprikás csirkeleves és a kvircedli.
A német eredetű borleves tojással felforralt és fűszerekkel ízesített különlegesség.
A paprikás csirkeleves a sváb lakodalmak elmaradhatatlan étele volt. A hagymán pirított csirkehúsból készült, majd paprikásan-tejfölölösen elkészített leves kóstolása emlékezetes gasztronómiai élményt nyújt az ínyenceknek.
Napjainkban is mintegy 20 féle süteményt sütnek nagyobb alkalmakra - ünnepekre, lakodalomra - a sváb sütőasszonyok.
A kvircedli, nusstangli, a macskapracli és társai közül mára a kvircedli maradt meg, mint a borvidéki borkóstolók fő kísérő csemegéje. A kvricedli készítéséhez fából faragott kvircedlinyomó szükséges és a száraz süteményt borba mártogatva illik fogyasztani.
Jó étvágyat kívánuk a Mórra látogató vendégeknek!