keresés az oldalon
 
Önkormányzati hírlevél
E-Mail:
Név:
KöszöntőVárosunkÖnkormányzatVárosi intézményekÜgyintézésKözérdekű információk
Önkormányzat

Képviselőtestület
Tisztségviselők
Bizottságok
Kisebbségi Önkormányzatok
Rendeletek 1993
Rendeletek 1995
Rendeletek 1997
Rendeletek 2001
Rendeletek 2004
Rendeletek 2005
Rendeletek 2006
Rendeletek 2007
Rendeletek 2008
Rendeletek 2009
Rendeletek 2010
Rendeletek 2011
Rendeletek 2012
Rendeletek 2013
Határozatok 2004
Határozatok 2005
Határozatok 2006
Határozatok 2007
Határozatok 2008
Határozatok 2009
Határozatok 2010
Határozatok 2011
Határozatok 2012
Határozatok 2013
Közbeszerzési szerződések
  • Közéleti hírek
  • Önkormányzati
  • Kistérségi hírek
  • Sporthírek
  • Egyházi hírek
  • Városi újság
  • Intéztmények, iskolák
    Intéztmények, óvoda
    Intéztmények, egyéb
  • Önkormányzati
  • Kistérségi
  • Egyházi
  • Sport
  • Szórakozás
  • Közlemények
  • Felhívások
  • Pályázatok
  • Közbeszerzés
  • 2010. évi országgyűlési választás
  • 2010. évi önkormányzati választás
  • 2011. évi népszámlálás
  • 2014. évi választások
  • Hol vagyok: Önkormányzat | Határozatok 2007
    386/2007. (XII.12.) Kt. határozata.

    A Móri Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodás IV. számú módosításának jóváhagyására


    Mór Városi Önkormányzat Képviselőtestülete megtárgyalta „A Móri Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodása módosítására" vonatkozó javaslatot, melyben foglaltakkal egyetértve az alábbi döntést hozza:
     

    I.
     
    A Képviselőtestület „a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról" szóló 2004. évi CVII. tv. - Tkt. - 1. § (9) bekezdés b) pontjában foglaltak alapján a Móri Többcélú Kistérségi Társulás Móron, 2005. április 20.-napján kelt Társulási Megállapodását az alábbiak szerint módosítja, mely a Társulási Megállapodás IV. számú módosítása:
     
    1.      A Társulási Megállapodás I/5. pontjában a Társulás településeinek összlakosságszáma 35.319 főre módosul.
     
    2.      A Társulási Megállapodás I/6.2. pontja - Bakonykuti Község Önkormányzata tagságára vonatkozó adatok - törlésre kerülnek, mely által a 6.3. - 6.14. pontok számozása 6.2. - 6.13. pontokra változik.
     
    3.      A Társulási Megállapodás IV/2.6. pontja a „hétvégi központi háziorvosi" ügyeletet követően kiegészül az „és fogorvosi" mondatrésszel.
     
    4.      A Társulási Megállapodás IV/. 3 pontja kiegészül az alábbi 3.16. ponttal:
     
    „3.16. A Társulás ellátja - az abban részt venni kívánó Önkormányzatok közigazgatási területét érintően - mindazon 3.1. - 3.15. pontban nem részletezett szociális ellátási feladatokat, melyet a mindenkori hatályos jogszabályi rendelkezések a települési önkormányzatok részére ellátandó feladatként határoznak meg."
     
    5.      A Társulási Megállapodás IV/4. pontja kiegészül az alábbi 4.7. ponttal:
     
    „4.7.    A Társulás az abban részt vállaló Önkormányzatok tekintetében ellátja a gyermek és ifjúságvédelmi feladatokra vonatkozó 4.1. - 4.5. pontokban nem részletezett mindenkori hatályos jogszabályi rendelkezésekben meghatározott feladatokat."
     
    6.      A Társulási Megállapodás IV/5.9. pontja kiegészül a „továbbá ennek keretében a gyermekek napközbeni ellátása körében  az iskolai és óvodai étkeztetést" mondatrésszel.
     
    7.      A Társulási Megállapodás IV/6. pontja kiegészül az alábbi 6.19. ponttal:
     
    „6.19. A Társulás ellátja a 6.1. - 6.18. pontban nem nevesített mindazon közművelődési feladatokat, melyeket a mindenkori hatályos jogszabályi rendelkezések meghatároznak, s annak közös megvalósítását az abban részt vállaló tagi Önkormányzatok igénylik.„
     
    8.      A Társulási Megállapodás IV/7. pontja kiegészül az alábbi 7.10. ponttal:
     
    „7.10. A Társulás ellátja továbbá mindazon településrendezési és építési örökség, épített környezet védelemmel kapcsolatos feladatokat, melyeket a mindenkori hatályos jogszabályok a települési Önkormányzat feladatkörébe utalnak, s annak közös megvalósítását az Önkormányzatok igénylik.„
     
    9.      A Társulási Megállapodás V/2.2. pontjában a „a kistérségek megállapításáról, lehatárolásáról és megváltoztatásának rendjéről" szóló 244/2003. (XII. 18.) számú Kormányrendeletben meghatározott eljárási rendben," mondatrész hatályát veszti.
     
    10.    A Társulási Megállapodás V/12.3. pontja kiegészül az alábbi 12.3.3. alponttal:
     
    „12.3.3. A Kistérségi Iroda mindenkori létszámának meghatározására - az adott évre vonatkozó feladatellátás tükrében - az Iroda éves költségvetése megállapításával, s annak módosításával a Társulási Tanács jogosult. „
     
    11.    A Társulási Megállapodás VI/1.16.2. pontja kiegészül az alábbi második bekezdéssel:
     
    „A Társulás által közösen ellátott feladatok tekintetében az egyes ellátások, szolgáltatások térítési díjainak megállapítása. „
     
    12.    A Társulási Megállapodás VIII/2. pontja kiegészül az alábbi 2.5.-2.8. pontokkal:
     
    „2.5. A Társulás tagjának vagyoni igénye kizárólag a tagsági jogviszony időtartama alatt a vagyoni hozzájárulásával, avagy területfejlesztési, pályázati úton elnyert, illetőleg társulási vagyonból keletkezett Társulási közös vagyon körére nézve keletkezhet, mely a tagsági jogviszony megszűnése időpontjától érvényesíthető.
     
    2.6.   Amennyiben a Társulás nem tagi önkormányzat közigazgatási területét érintően is ellát feladatot, úgy a feladatellátásra a Társulás Tanács a nem tagi Önkormányzattal külön megállapodást köt, melyben a költségviselés szabályait s a közös feladatellátás időtartama alatt - a nem tagi Önkormányzat vagyoni hozzájárulásával, avagy rá tekintettel is nyújtott állami költségvetési támogatásból - keletkezett közös vagyon megosztásának módját rendezni kell.
     
    2.7.   A Társulásból kiváló tag az Őt megillető vagyonrész kiadására mindaddig nem tarthat igény, amíg a vagyon hasznosítására külső harmadik személlyel a tagsági jogviszonya alatt a Társulási Tanács által megkötött szerződési (használati, haszonbérleti, bérleti, stb.) időtartam le nem jár.
     
    2.7.1.   Amennyiben a vagyon hasznosítására vonatkozó szerződés alapján a vagyonhasználó rendszeresen térítést fizet, úgy a kiváló tagra eső összeg a kiváló tagot illeti meg.
     
    2.7.2.   Amennyiben a vagyonhasználati ellenérték előre a Társulási Tanács részére megfizetést nyert s a Tanács azt a kivált tagra nézve is „saját erőként" a Társulási vagyon gyarapítására fordította, úgy a kivált tagot a használati ellenérték nem illet meg, mivel azt a Társulási Tanács a vagyontárgy létrehozására fordította.
     
    2.8.   A Társulási Tanács az általa pályázati úton elnyert pénzeszközből vásárolt közös vagyonú vagyontárgyak - meghatározott feltételek szerinti s ellenszolgáltatás melletti, - egyes tagi Önkormányzatok külön tulajdonába adásáról jogosult dönteni, melynek alapján a Társulási Tanács és tagi Önkormányzat külön megállapodást köt.
     
               A támogatási szerződés időtartama alatt a közös tulajdonú vagyontárgy(ak) nem adható(k) tagi Önkormányzat(ok) külön tulajdonába."
     
    13.    A Társulási Megállapodás VIII/6.1.1. pontja kiegészül az alábbi megállapodással:
     
    „2008. január 1-i hatállyal a hozzájárulás évenkénti összegének megállapítására a Társulási Tanács jogosult."
     
    14.    A Társulási Megállapodás IX/15.16. pontjában „a működési terület által érintett Önkormányzat által működtetett konyhai szolgálat igénybevétele útján kell biztosítani. Amennyiben adott településen Konyha nem működik, úgy a Társulási Tanács, avagy az általa fenntartott közoktatási intézmény által az étkeztetés más módon is megszervezhető." mondatrész hatályát veszti, helyébe a „- beleértve a tálalókonyhán kívül a főzőkonyha szolgáltatást - elsődlegesen a székhely intézmény és tagintézmények működési területén kell megoldani. „ mondatrész lép.
     
    15.    A Társulási Megállapodás XI. fejezete kiegészül az alábbi 10. ponttal:
     
    „10.  A Társulási Megállapodás IV. számú módosítása a módosítást utolsóként módosítást jóváhagyó Képviselőtestület határozatának meghozatala napján lép hatályba azzal, hogy Bakonykuti Község Önkormányzata tagsági jogviszonya megszűnésére vonatkozó rendelkezéseket 2007. szeptember 25-napjától, további rendelkezéseit 2008. január 1-napjától kezdődően kell alkalmazni. „
    16. A Társulási Megállapodás 1. számú melléklete 1. pont címe kiegészül az „és Fogorvosi" mondatrésszel, míg a működési terület meghatározás a „továbbá Bakonykuti Község Önkormányzata közigazgatási területe" mondatrésszel.
     
    17. A Társulási Megállapodás II..1. pontja az alábbiakkal egészül ki:
     
    -          Szabadidős és sporttevékenységek
     
    18. A Társulási Megállapodás IV. Ágazati feladatok az alábbi 15. ponttal egészül ki:
     
    15.    pont Szabadidős és sporttevékenységekhez kapcsolódó feladatok közül különös tekintettel
     
    15.1.                Tanterv szerinti úszásoktatás biztosítása
    15.2.               Gyermek- Ifjúsági- és Cseretáboroztatás koordinálása
    15.3.               Diákolimpiai versenyek szervezése és koordinálása
    15.4.               Iskolai és diáksport jellegű rendezvények biztosítása és megszervezése
    15.5.               Oktatást kiegészítő létesítmények jobb kihasználását biztosító programok szervezése
    15.6.                tömegsport rendezvények szervezése
     
    19. A Társulási Megállapodás VII. 2. 6. pontja egy további 2.6.1. ponttal egészül ki:
     
    2.6.1. A Társulási Tanács az önkormányzatok vállalt pénzügyi hozzájárulása nem teljesítése esetén irányadó eljárást (a társulás döntésétől függően az azonnali beszedési megbízást - inkasszó - alkalmazását) elrendeli és végrehajtja.
     

    II.
     
    Képviselőtestület felkéri a polgármestert, hogy a Társulási Tanács elnökét a határozat kivonatának megküldésével a Képviselőtestület döntéséről értesítse, egyidejűleg felhatalmazza az IV. számú módosítással egységes szerkezetbe foglalt Társulási Megállapodás aláírására.
     
    Felelős:         Fenyves Péter
                    polgármester
    Határidő:       2007. december 31.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
                              Fenyves Péter                                                 Dornyi Sándor
                                polgármester                                                          jegyző



    Lamberg-kastély programjai






  • Móri Észak-nyugati ipari terület
  • Építéshatósági ügyintéző
  •  
    Szerkesztői belépésBorvidék portálImpresszum Linkek
    kepeslap Start Page Oklevél Facebook Magyar english deutsch mikro admin galeria polgarmester